Nyitvatartás: H-P: 7.00 - 15.00

Telefonszám: +36 70 779 09 97

Pirolitikus technológia

A technológiáról...

Debreceni telephelyünkön hazai gyártású TKA 16.35 típusú pirolitikus berendezésben fém alkatrészek tisztítása történik. A hőkezelésen alapuló pirolitikus technológia fémtiszta felületet eredményez környezetkímélő módon.

Felhasználási területek

A technológia leírása

A gázüzemű pirolitikus kemence zárt terében, oxigénszegény környezetben végezzük a munkadarabok tisztítását. A kemence ajtója előtt görgősoron levő berakóasztalra helyezzük a tisztítandó alkatrészeket.

Az asztal kemencébe tolása és a kezelőtér légmentes zárása után kezdődik a gázégő meleg levegőjével a belső tér lassú felmelegítése 450 ºC-ra. Ezen a hőmérsékleten a szerves anyagok elbomlanak. Bomlástermékeik a kemencével egybeépített 750 °C-on tartott utóégetőbe kerülnek, ahol a szerves anyagok maradéktalan, tökéletes égése megy végbe.

Visszahűlés után a kihúzott kezelőasztalról a munkadarabok leszedhetők, új ciklus indítható. A kemencéből kikerülő alkatrészeket igény szerint utókezeljük. A kezelőkemence hőmérséklete fokozatmentesen állítható, ezért szárító üzemmódban, más kezelt anyagból a víz eltávolítására is alkalmas.

Tipikus munkadarab

Lábrácsok, erősen festett függesztékek, nagy méretű munkadarabok

Befogadó méret

Hosszúság: 3 500 cm
Szélesség: 1 600 cm
Magasság: 2 000 cm

Hőmérséklet

380 °C – 450 °C

Utókezelési opciók

Magasnyomású vizes mosás
Homok-, vagy szemcseszórás
Passziválás

Galéria